L’esport femení català s’empodera a Tarragona

Més de 3.000 persones van participar a l’acte ‘Entre totes, tot’ que va servir per visibilitzar la potència, transversalitat i dinamisme de l’esport femení

La trobada va reunir més de 3.000 persones que van omplir el Pavelló d’Esports Catalunya de Tarragona dels colors de diferents clubs de tot el territori

La trobada va reunir més de 3.000 persones que van omplir el Pavelló d’Esports Catalunya de Tarragona dels colors de diferents clubs de tot el territori

Albert Canalejo

L’esport femení català es va empoderar dissabte passat a Tarragona en l’acte ‘Entre totes, tot’, organitzat pel Govern de la Generalitat. Per primera vegada, el principal teixit que forma l’esport femení a Catalunya es va reunir en un únic espai per reconèixer la potència de la dona en l’esport. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, va parlar de “dia absolutament emocionant i fantàstic per al conjunt del país i per a l’esport femení” i va assegurar a totes les esportistes que “la vostra lluita, és la lluita del Govern i del país. Entre totes, ho farem tot”.

L’acte va ser un reconeixement a les dones que estan vinculades a l’esport, des d’esportistes i entrenadores, segurament la cara més visible de la pràctica esportiva, a àrbitres, directives o periodistes, entre altres.

La vostra lluita és la lluita del Govern i del país. Ho farem tot

Laura Vilagrà i Pons

“Si algú es pregunta ‘on són les dones al món de l’esport?’, avui veurà que som moltes i som aquí, en totes les disciplines i categories i ens mereixem visibilitat i reconeixement”, va reivindicar la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre. “Però també ens mereixem que s’elimini d’una vegada per totes la bretxa salarial, que s’assoleixi la paritat en els espais de presa de decisions, i que s’erradiquin les violències sexuals en l’àmbit esportiu”, va afegir la consellera d’Igualtat i Feminismes.

Verge va continuar reclamant que “expressions com corres o xutes la pilota com una nena no han de ser mai més insults, perquè són motiu d’orgull”.“Si la igualtat avança en el món de l’esport, avança la transformació feminista a tota la societat. I ho farà perquè el partit i el terreny de joc també són nostres”, va concloure.

Poder de convocatòria

Tot i això, la principal força de la trobada va ser la mobilització d’esportistes, clubs i famílies, que no només van poder veure i conèixer esportistes de renom internacional, sinó que van formar part activa d’aquesta trobada.

Si la igualtat avança en l’esport, avança la transformació feminista a la societat

Tània Verge i Mestre

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula i Paretas, va afirmar que “entre totes no tenim aturador. Formeu part d’aquesta fotografia única que avui hem aconseguit, d’aquest gran moment. Gràcies de tot cor per sumar-vos a aquest projecte. Visibilitzem l’esport femení i generem referents”.

L’objectiu de l’acte que va tenir lloc a la ciutat de Tarragona era visibilitzar la potència, transversalitat i dinamisme de l’esport femení, així com potenciar l’empoderament mutu de totes les dones vinculades al món de l’esport per trencar motlles, barreres i estereotips i promoure noves referents.

La trobada va reunir més de 3.000 persones que van omplir el Pavelló d’Esports Catalunya de Tarragona dels colors de diferents clubs de tot el territori. Les esportistes estaven citades a venir amb la samarreta del seu equip i mostrar, d’aquesta manera, la diversitat d’esports i clubs que hi ha a tot Catalunya

No tenim aturador. Visibilitzem l’esport femení i generem referents

Anna Caula i Paretas

El grup de xou del Club Patinatge Artístic de Girona va encetar la cerimònia de reconeixements amb l’actuació ‘Sinopsi’; i el tancament de l’acte el va protagonitzar el grup de xou del Club Patinatge Artístic Olot amb la coreografia ‘Escalant’. Les periodistes Danae Boronat, Sònia Gelmà i Marta Carreras van conduir l’entrega de reconeixements en cinc àmbits: entrenadores, àrbitres i directives; periodisme femení i esportiu; experiències dins l’esport; retirades; internacionals. Els reconeixements es van entregar als 24 equips femenins que participen en competicions europees; 14 esportistes pels seus èxits individuals; tres esportistes que han deixat la pràctica esportiva d’alt nivell aquest any; àrbitres, entrenadores i directives; diferents experiències de superació i el periodisme esportiu femení.

La legislatura de l’esport femení

La consellera Vilagrà va remarcar que la Generalitat dona suport a l’esport femení i va recordar que l’executiu ha quadruplicat el pressupost per a aquesta partida i “ho seguirem fent”. En la mateixa línia, Caula i Paretas va insistir a clubs i federacions que “això només acaba de començar”. Durant la temporada passada, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física ja va anunciar que multiplicaria per quatre els ajuts destinats a l’esport femení, passant de 750.000 euros el 2021 a tres milions d’euros el 2022 per arribar a més equips (conjunts que han ascendit a categories estatals i els que han obtingut resultats rellevants a nivell estatal). Altres vies de suport, el patrocini d’esdeveniments rellevants com l’Estrella Damm by Catalunya Ladies Open de golf, el primer equip femení al Dakar 2022 i l’equip Massi-Tactic UCI de ciclisme femení, explicitant l’empenta en esports masculinitzats o el suport a l’organització de competicions de màxim nivell, com el Mundial d’handbol de Granollers, l’Europeu de softbol i el Mundial d’hoquei sobre herba, la creació del Barcelona Open Banc Sabadell Sub-14 femení i masculí i el circuit Esportcat Extreme d’esports urbans.

Una mostra del creixement de l’esport femení català és l’augment de les llicències esportives femenines. En els darrers deu anys, s’han incrementat un 20%, arribant a les 163.000 i ja són un 27% del total.

Mostrar comentarios
Cargando siguiente contenido...